Jeg trenger hjelp
Jeg trenger hjelp
Placeholder Image

Hei Jeg er glad for at nettopp du er her!

Mot Til Endring hadde sin offisielle oppstart 2. Januar 2020. Jeg er opptatt av mange ting, men 2 av mine hjertesaker er:

Forebygging av rus og pårørende berørt av rus.
Forebygging og det å gi kunnskap og «verktøy» til foreldre, besteforeldre og pårørende til barn og unge er utrolig viktig, fordi det gjerne starter i ungdomsårene og det er her man VIRKELIG kan gjøre den store forskjellen. Selv skulle jeg ønsket meg denne kunnskapen og «verktøyene «for mange år siden.

Jeg er selv pårørende berørt av rus og har opparbeidet meg år med erfaringsbasert kunnskap, samtidig har jeg også utdannet meg og tatt:

Videreutdanning i rus, HIØ 
Her skrev jeg blant annet oppgaven «Å være pårørende er ikke for pyser»

Studie i spilleavhengighet, HIL

Bolig sosial studie i rus og psykiatri, HIO

Sertifisert NLP Coach


Noen av mine tidligere jobber:
Apotek i 8 år. Deretter har jeg i flere år jobbet med veiledning i ulike attførings bedrifter samt akan kontakt. Lms sekretariatet, nå Ivareta. Her var jeg blant annet kursleder og selvhjelpsleder for pårørende berørt av rus i flere år.

Styreverv:
Representant i region Øst, sentralstyret i Norge, samt leder/styrerepresentant  Lms Groruddalen,

Annet: Jeg har gjennom flere år sammen med politi og andre aktører holdt foredrag på skoler for foreldre/pårørende og elever. Foredrag på Nav kontor samt på oppdrag fra andre.

Gjennom mange år med erfaringsbasert kunnskap, utdanning, veileder, kursleder, selvhjelpsleder, foredragsholder, styreverv og akan kontakt har jeg opparbeidet meg en allsidig kompetanse. Jeg har sittet på de fleste sider av «bordet».

Jeg har «kjent på egen kropp hva det vil si å være pårørende» både fysisk og psykisk. For som tittelen på oppgaven jeg skrev «Å VÆRE PÅRØRENDE ER IKKE FOR PYSER». Så sier den noe om den belastningen det er å være pårørende berørt av rus.

Pårørende/hjelpeapparatet/politikere og andre trenger  kunnskap og innsikt om hvilke «mekanismer» og situasjoner de pårørende «blir utsatt for» ved å være berørt av rus, samt «hvordan få et bedre liv» på tross av de utfordringene man står midt oppi.

Til dette trengs det først og fremst  innsikt og forståelse i «hva det er som skjer». Deretter «verktøy», egen innsats fra de berørte og gjerne motivasjon fra noen som har gått veien før en selv. Dette klarer man som oftest ikke alene, det tar i hvert fall mye lengre tid. Vi trenger alle noen som har gått «veien før oss» som kan gi den nødvendige støtten som trengs for å «gjøre jobben». Helst noen som har vært igjennom det samme, for deretter å komme ut av det på en god måte.

Mot Til Endring v/ Rita Kristiansen kan tilby kunnskap, erfaring, bevisstgjøring og gi deg «verktøyene» du trenger. Slik at du som er pårørende til rus har forutsetninger for å forstå hva du kan gjøre noe med og ikke. Du kan "få tilbake deg selv og ditt liv på tross av" det du står og går i. 

Sist men ikke minst, FOREBYGGING AV RUS på nett: for foreldre, besteforeldre og pårørende til barn og unge. Her kan du få kunnskap, innsikt og hva du skal se etter av tegn og symptomer. Tips til hvordan du kan snakke med ditt barn om rus samt hva som er «nøkkelen» til å forstå, for deretter å kunne ta de nødvendige grep som eventuelt må til.

Mot Til Endring har:

  • Nettbasert (tekstet) foredrag i forebygging av rus for foreldre, besteforeldre og pårørende til barn og unge
  • Online kurs /grupper på nett for pårørende berørt av rus.
  • 1 til 1 samtaler
  • Alt dette foregår " Der du befinner deg"

Du trenger kun Internett, mobil, pc, Mac eller annet for å være med og tilegne deg kunnskap slik at du kan "ta tilbake ditt eget liv". 

PS: Gjør du det du alltid har gjort, får du det du alltid har fått.

Det er ditt valg. Jeg vet hva jeg hadde gjort, om jeg hadde fått muligheten for mange år tilbake. 

 

 

Powered by Kajabi